Supa cu galuste de peste

Printeaza

Supa cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran, vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si patrunjel.

Ingrediente:

  • 200 g filé de pește 
(de exemplu crap)
  • 1 gălbenuș
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • maghiran
  • 1 linguriță vin alb
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 45 g unt
  • 1 lingură făină
  • 800 ml supă de pește
  • 120 g rădăcinoase
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se pasează peștele; se amestecă împreună cu gălbenușul, cățelul de usturoi pisat, maghiranul, sare și pesmetul. În final se adaugă puțin vin și se amestecă. Cu mâinile umede, se modelează găluște din această compoziție.

Se topesc 25 g unt și se adaugă treptat făină, amestecând. Se stinge cu supă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. Se curăță zarzavatul de supă, se taie fâșii sau se rade. Se prăjește în restul de unt, se sărează și se adaugă în supă.

Se dă în fiert supa. Între timp, se pune la fiert o cantitate mare de apă și se fierb găluștele de pește cca 4 min. În final se scot și se repartizează pe farfurii; se toarnă deasupra supa și se ornează cu pătrunjel.

Supa cu galuste de peste

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. nu mi-ar ajunge o portie 🙂

  2. Buna, buna, imi place supa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.