Supa galbena de ardei

Printeaza

Supa galbena de ardei

Supa galbena de ardei din: ceapa, usturoi, ardei, unt sau margarina, linte, ciuperci, sare, piper, vegeta, coriandru, zeama de lamaie, frisca, marar, ghimbir.
Ingrediente:

  • 2 cepe mici (de arpagic)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 kg ardei grasi (galbeni)
  • 40 g unt sau margarina
  • 75 g linte
  • 150 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite vegeta
  • 1/2 lingurita coriandru (macinat)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 100 g frisca batuta
  • 1/2 legatura marar
  • 1 varf de cutit ghimbir

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se preseaza sau se zdrobeste. Ardeii se spala si se taie bucati mai mari.

Se incing 20 g de unt si se calesc toate legumele cateva minute. Se adauga lintea, 1/2 l de apa si Vegeta si se lasa sa fiarba  cu capac circa 10 minute, la foc potrivit.

Intre timp, se curata ciupercile, se taie felii, se prajesc in untul ramas, se sareaza si se pipereaza.

Se condimenteaza supa cu sare, piper, coriandru si ghimbir, se adauga zeama de lamaie, dupa care se paseaza (prin sita).

La urma de tot, se incorporeaza frisca batuta, ciupercile prajite si se presara cu frunzulite de marar verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.