Supa frantuzeasca de rosii

Printeaza

O reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii, vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt, paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba si ulei.

Ingrediente:Supa frantuzeasca de rosii

supă:

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 2 lin­guri pastă de roşii
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 cutie roşii (850 ml)
  • 1 l supă
  • 1 ardei iute
  • dafin
  • sare
  • piper
  • zahăr

perişoare:

  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 3 felii pâi­ne toast
  • 4 crenguţe cimbru
  • 100 g brânză de oaie
  • 1 gălbenuş
  • sare
  • piper

în plus:

  • 1 cutie anghinare (425 ml)
  • 2 felii pâine albă
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe şi căliţi-o în ulei, apoi adăugaţi pasta de roşii. Turnaţi vinul, roşiile cu sucul lor şi supa. Tăiaţi arde­iul iute în jumătate, îndepăr­taţii seminţele şi puneţi-l în supă împreună cu foaia de dafin.

Fierbeţi totul circa 45 de minute. La final, pasaţi supa, daţi-o printr-o strecu­rătoare şi condimentaţi-o. Tocaţi carnea şi ceapa cubu­ri şi căliţi-o în unt. înmuiaţi pâinea toast şi stoarceţi-o. Tocaţi cimbrul mărunt, la fel şi brânza.

Amestecaţi-le cu ceapa, carnea tocată, gălbenuşul, pâinea stoarsă, sarea şi piperul şi frământaţi- le. Formaţi perişoare, fierbeţi-le în apă cu sare 10 minute.

Tăiaţi anghinarea în patru şi încălziţi-o în supă. Tăiaţi pâinea în patru şi prăjiţi-o în ulei. Adăugaţi peri- şoarele în supă şi serviţi-o cu pâinea prăjită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.