Supa frantuzeasca de porumbel

Printeaza

Supa frantuzeasca de porumbel din: porumbei, ulei sau untură, zarzavat pentru supă, făină, lămâie, ou, sare.

Supa frantuzeasca de porumbel

Ingrediente:

  • 2 porumbei fragezi
  • 1 1/2 linguri ulei sau 20 g untură
  • 150 g zarzavat pentru supă
  • 20 g făină
  • 1/2 lă­mâie
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Porumbeii curăţaţi se taie în patru, se sărează uşor şi se înăbuşă pe jumătate în grăsime, sub capac.

Apoi se adaugă zarzavatul pentru supă (morcovi, pătrunjel, o ţelină mică), se căleşte puţin şi apoi se presară o lingură de făină. Se stinge cu apă şi se fierbe până se înmoaie carnea.

Se ia de pe foc, se acreşte cu zeama de la jumătate de lămâie şi se amestecă cu 1 gălbenuş de ou. Se serveşte cu felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.