Supa franciscana cu verdeturi si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba.

Ingrediente:Supa franciscana cu verdeturi si smantana

  • câte o legâtură de măcriş
  • busuioc
  • usturoi
  • cinci frunze de tarhon
  • zece bucăţi de jaleş
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 10 gr de pătrunjel
  • 3 linguri de cremă fraiche
  • 1/8 l smântână bătută
  • 70 gr unt
  • sare
  • piper alb
  • nucşor tămâios
  • 1 ceapă mică o ceapă verde
  • 3/4 l zeamă de legume sau ciorbă

 

Mod de preparare:

Ceapa veche şi nouă le tăiem cubu- leţe mărunte, tăiem toate verdeţurile şi le amestecăm. Vasul ZEPTER îl în­călzim la temperatură medie şi topim untul. Fierbem puţin înăbuşit ceapa, aăăugăm verdeţurile şi le mai fier­bem puţin înăbuşit. Adăugăm creme fraiche, fierbem puţin, adăugăm zeama de legume. Restul untului îl amestecăm cu o lin­guriţă de făină şi o amestecăm în ciorbă, astfel că ciorba se îngroaşă. La sfârşit, mai aăăugăn 2 linguri de smântână acră, iar cu restul garnisim înainte de servire,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.