Supă de fasole verde

Printeaza

O reteta de supa de fasole verde din: fasole verde, carne de porc afumata, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Supă de fasole verde

  • 600 g fasole verde
  • 400 g carne de porc afumată
  • 400 g cartofi
  • 80 g bacon
  • 2 linguri făină
  • 1 ceapă
  • 1 căţel usturoi
  • smântână
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ţineţi carnea afumată în apă rece câteva ore, apoi o tăiaţ cubuleţe şi o puneţi la fiert, într-o oală cu apă. Când devine moale, adăugaţi fasolea verde şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Lăsaţi să fiarbă totul 30 de minute. Separat, tăiaţi baconul mărunt şi îl prăjiţi, iar în untura rămasă puneţi la călit ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat, împreună cu 2 linguri de făină.

Turnaţi în supă şi lăsaţi să fiarbă încă 5 minute. Când e gata, serviţi cu smântână şi pătrunjel verde.

Supă de fasole verde

Supă de fasole verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.