Supă de fasole albă si legume

Printeaza

O reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii, pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta.

Este foarte simplu de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o noapte înainte şi să o lăsaţi câteva ore să fiarbă la foc mic. Serviţi-o la prânz, cu pâine de casă, ori ca aperitiv rustic, în boluri mici.

Ingrediente:Supă de fasole albă si legume

  • 500 g de fasole albă uscată, de exemplu, fasole mare sau fasolia gigantes grecească, ţinută de cu seară în multă apă rece
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 morcovi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 1  ceapă mare, curăţată şi tocată mărunt
  • 2  tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • sare de mare şi piper negru
  • 6 roşii-prunişoară coapte, fără coajă şi seminţe, tocate mărunt
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • o mână de frunze de pătrunjel, tocate

Pentru a orna (opţional):

  • ulei de măsline extravirgin, pentru asezonat
  • brânză feta sfărâmată, la sfârşit

 

Mod de preparare:

Scurgeţi fasolea albă, puneţi-o într-o oală mare şi turnaţi deasupra apă rece până o acoperiţi foarte bine. Puneţi oala la foc moderat şi luaţi spuma care se formează. Micşoraţi flacăra şi lăsaţi să fiarbă la foc mic aproximativ o oră.

Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă. Adăugaţi morcovii, ceapa, ţelina, usturoiul, sarea şi piperul. Lăsaţi la foc moderat 6-8 minute, amestecând constant, până când legumele încep să se înmoaie. Adăugaţi roşiile tocate, pasta de tomate şi linguriţa de oregano. Amestecaţi încă 1-2 minute pe foc, apoi vărsaţi conţinutul în oala cu fasole.

Adăugaţi încă puţină apă dacă este necesar şi fierbeţi la foc mic 30-45 de minute, până când fasolea se înmoaie. Dacă supa devine prea groasă, diluaţi-o cu puţină apă fiartă.

La servire, turnaţi supa în boluri calde şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat. Dacă doriţi, asezonaţi cu ulei de măsline şi presăraţi deasupra puţină brânză sfărâmată. Serviţi-o fierbinte.

Supă de fasole albă si legume

Supă de fasole albă si legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.