Supa dulce de legume

Printeaza

Supa dulce de legume

Ingrediente:

  • două cepe
  • doi morcovi
  • o ţelină
  • 300 g mazăre
  • un ardei gras
  • ardei iute
  • o frunză de dafin
  • 3 fire de mărar
  • 3 fire de pătrunjel
  • un fir de ţelină
  • o linguriţă de pudră de curry
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • verdeaţă tocată
  • smântână
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe sau se daţi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul gras şi cel iuţe se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

Intr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei, se adaugă legumele tocate şi se călesc până când se înmoaie. Se formează un bucheţel din frunza de dafin, firele de pătrun­jel, de mărar şi de ţelină. Se leagă cu aţă de bucătărie şi se introduce în cratiţă.

Se toarnă doi litri de apă, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă mazărea spălată. Se lasă la fiert până când ma­zărea s-a înmuiat, se adaugă pudra de curry, se mai fierbe timp de cinci minute, se opreşte focul şi se scoate bucheţelul de verdeaţă. Se serveşte cu smântână, crutoane si verdeata tocata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.