Supa din naut

Printeaza

Supa din naut din: ceapa, naut, telina, morcov, sfecla, usturoi, branza, ulei, sare, crutoane.

Ingrediente:Supa din naut

  • 1 ceapă mare
  • 500 g năut
  • 2 ţeline potrivite
  • 3 roşii
  • 1 morcov
  • câteva frunze de sfeclă
  • câţiva căţei de usturoi
  • 150 g brânză de capră
  • 1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • crutoane proaspete

Mod de preparare:

Laşi năutul la înmuiat de seara până dimineaţa. Arunci apa în care a stat noaptea şi pui alta. Speli ceapa, o cureţi şi o tai mărunt. Frunzele de sfeclă, ţelina şi morcovii le tai cuburi mici.

Cureţi şi pisezi mărunt usturoiul, iar roşiile curăţate de pieliţe le tai mărunt. Intr-o oală de 1 1/2 apă rece aşezi la fiert năutul, legumele, roşiile şi usturoiul pentru cel puţin 1 1/2 oră. Când este aproape gata, adaugi sare după gust şi uleiul de măsline şi mai laşi pe foc pentru 1-2 clocote.

Serveşti fiecare porţie de supă cu crutoane proaspete şi cu puţină brânză rasă de capră.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.