Supă din miel cu castraveti si nucsoara

Printeaza

Supă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare.

Ingrediente:Supa_din_miel_cu_castraveti_si_nucsoara

  • 1,2 kg carne de miel
  • 750 g spanac
  • 350 g macris sau stevie
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 350 g castraveti verzi
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • nucsoara rasa
  • 3-3,5 l apa

pentru sos:

  • 200 g smantana
  • 1 lingura otet
  • 30 g hrean ras
  • zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

In apă cu sare fierbi spanacul şi măcrişul aproximativ !5 minute, apoi îl strecori şi îl tai mărunt. Tai carnea de miel bucăţi şi o pui la fiert în 3 l de apă, îndepăr­tând spuma formată. Continui fierberea, iar când este carnea pe jumătate fiartă, adaugi cea­pa verde tăiată mărunt, sare, castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi julien, nucşoara şi mărarul.

După ce încep să fiarbă, adaugi şi spanacul şi măcrişul pregătite anterior. Serveşti supa cu sos de smân­tână pe care îl pregăteşti aşa: razi pe răzătoarea fină 30 g de hrean, iar într-un bol de sticlă amesteci cu 200 g smântână, 1 lingură de oţet, puţină sare şi puţin zahăr.

Omogenizezi bine şi serveşti sosul într-un bol sau sosieră, alături de supă.

Supă din miel cu castraveti si nucsoara

Supa_din_miel_cu_castraveti_si_nucsoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.