Supa din carne de miel cu sparanghel
PrinteazaSupa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei.
- 1,2 kg carne de miel
- 300 g vârfuri de sparanghel
- 300 g mazăre verde boabe
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină)
- 1 linguriţă boia dulce
- sare
- 1 1/2 l supă
- 1 1/2 l apă
- 1/2 l vin roşu
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi egale; separat tăiaţi tot zarzavatul mărunt (în afară de sparanghel şi de mazăre), după care puneţi-l la fiert, cu apă şi supă. Adăugaţi, boiaua, vinul, 1 foaie de dafin şi lăsaţi vasul la foc domol 30 de minute.
Scoateţi carnea într-un vas separat, iar zarzavaturile mai clocotiţi-le 5 minute, apoi treceţi-le prin sită. Adăugaţi mazărea şi vârfurile de sparanghel, care au fost fierte mai înainte.
Turnaţi supa peste carnea de miel si adaugati pătrunjel verde.
Pofta buna!