Supa delicioasa de peste
PrinteazaSupa delicioasa de peste din: rosii, spanac, unt, lapte, faina, vin, ulei, praz, patrunjel, curry, sare.
- 2 roşii
- 150 g spanac
- 20 g unt
- 150 ml lapte
- 20 g făină
- 80 ml vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- 1 fir de praz
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă praf de curry
- sare
- 400 g crap
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se călesc în ulei rondelele de praz şi usturoiul tocat. Se sting cu vin diluat cu apă caldă. Se opăreşte spanacul.
Se rumeneşte făina în untul topit şi se stinge turnând treptat lapte călduţ.
Se amestecă repede, până se obţine un sos omogen.
Se pun într-o oală cu apă bucăţile de peşte, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi spanacul tocat.
După 15 min. se adaugă sosul alb, sare, curry şi piper. Se lasă pe foc 15 min. înainte de servire se presară pătrunjel.
Pofta buna!