Supa deasa de orz

Printeaza

O reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi, varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii, pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Supa deasa de orz

  • 120 g orz perlat
  • 2 foi de dafin
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 varză mică
  • 2 anghinare
  • 150 g cartofi
  • 150 g dovlecei
  • 150 g gulii
  • 150 g morcovi
  • 1 fenicul mic
  • 250 g roşii
  • 50 g pancetta afumată, tăiată cubuleţe
  • 40 g parmezan ras
  • 1 haşmă
  • 1 l supă de carne
  • 1 lingură de pătrunjel, tocat
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneţi orzul într-o strecurătoare şi clătiţi-l bine sub jet de apă rece, pentru a elimina eventualele impurităţi. Intr-o oală încăpătoare, daţi în clocot multă apă cu sare, cu foile de dafin spălate şi cu doi căţei de usturoi necurăţaţi.

Puneţi orzul şi lăsaţi-l să fiarbă circa 40 de minute, până se înmoaie. Scurgeţi-l, aruncaţi foile de dafin şi usturoiul, apoi treceţi-l pe sub un jet de apă rece, să opriţi fierberea.

Spălaţi şi tăiaţi bucăţi mici toate zarzavaturi­le, curăţaţi căţelul de usturoi care v-a rămas şi haşma, după care tocaţi-le mărunt. Turnaţi într-o oală patru linguri de ulei extravirgin de măsline şi căliţi usturoiul şi haşma tocate cu pancetta tăiată cubuleţe; adăugaţi legumele tăiate bucăţele, apoi zeama de supă caldă şi fierbeţi totul 30 de minute.

Va trebui să obţi­neţi o zeamă destul de groasă. Dacă scade prea mult, mai adăugaţi supă. Puneţi orzul şi mai lăsaţi totul să fiarbă încă 5 minute. Potriviţi cte sare. După ce aţi luat supa de pe foc, adăugaţi un fir de ulei, parmezan ras şi pătrunjelul tocat; amestecaţi, puneţi în farfurii adânci şi serviţi.

Supa deasa de orz

Supa deasa de orz

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.