Supa de zarzavat cu smantana

Printeaza

Supa de zarzavat cu smantana din: apa, morcov, patrunjel, fasole, cartofi, rosii, faina, unt, marar, smantana, marar.

Ingrediente:Supa de zarzavat cu smantana

  • 3 l apă
  • 1 morcov mic
  • 1 pătrunjel mic
  • 1 mînă de fasole verde
  • 2 cartofi
  • 3-4 roşii
  • 1 linguriţă făină
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat
  • 1/2 pahar smîntînă
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele, cartofii cuburi. După ce dau cîteva clocote, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă, scuturate de sămînţă, tăiate bucăţi mici şi sarea.

Se face un rîntaş din făină cu unt şi se adaugă la supă, amestecînd încet. Se pune mărarul şi pătrunjelul tocat şi se lasă să mai fiarbă încet, acoperită, cîteva minute.

Se drege în farfurie cu cîte o lingură de smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.