Supa de zarzavat cu orez si boia de ardei
PrinteazaSupa de zarzavat cu orez si boia de ardei din: zarzavat, unt, făină, ceapă,boia de ardei, orez, smântână, sare.
Ingrediente:
- 200 g zarzavat
- 40 g unt
- 30 g făină
- 1 lingură de ceapă dată prin râzătoare
- 1 linguriţă de boia de ardei
- 50 g orez
- 100 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se taie cuburi mărunte, se prăjeşte în unt şi se stinge cu 1 1/21 apă. Se fierbe şi între timp se adaugă orezul spălat de mai multe ori.
Se pregăteşte rântaşul, amestecându-l cu ceapă, pătrunjel verde, sare şi boia de ardei.
Peste rântaş se toarnă supa şi se amestecă cu grijă, să nu se formeze cocolaşe. Ulterior se adăugă smântână.
Pofta buna!