Supă de viţel

Printeaza

Supă de viţel

Ingrediente:Supă de viţel

  • 1 kg carne
  • 1,5 1 apă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ţe­lină
  • 1/2 pătrunjel
  • 1 cartof
  • puţin praz
  • sare
  • piper
  • puţin pătrunjel verde
  • 1 bucăţică lămîie

 

Mod de preparare:

Tăiem carnea în 5 bucăţi. O spălăm şi o punem într-o oală cu apă. Presărăm pu­ţină sare şi lăsăm să fiarbă, avînd grijă ca înainte de a da apa în clocot, să luăm spuma. Apoi fierbem supa încet, pînă cînd carnea este pe jumătate fiartă.

Atunci adăugăm zarzavatul tăiat ca tăiţeii, iar partea albă a prazului, în ron­dele subţiri. Punem cîteva boabe de pi­per şi sare dacă mai trebuie. Cînd car­nea este fiartă, tocăm mărunt pătrunje­lul şi îl punem în zeamă.

Servim rasolul la masă în supa lui. Se­parat servim lămîie şi felii de pîine pră­jită.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna supa de vitel. Eu o servesc cu smantana si ardei iute rosu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.