Supa de vita cu ciuperci

Printeaza

Supa de vita cu ciuperci din: carne de vita, verdeata, sare, boabe de piper, nucsoara, cartofi, vin, salote, usturoi, ciuperci, unt, pasta de tomate.

Ingrediente:Supa_de_vita_cu_ciuperci

  • 1 kg carne de vită
  • 1 legătură de verdeaţă pentru supă
  • sare
  • 1 linguriţă de boabe de piper negru
  • 1 frunză de dafin
  • nucşoară
  • 4 cartofi
  • 300 ml supă cremă de roşii
  • 100 ml vin roşu
  • piper
  • 2 şalote
  • 2 căţei de usturoi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • câteva fâşii de frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Carnea de vită, verdeaţa mărunţită, sarea, piperul, frunza de dafin şi nucşoara se clocotesc la foc mic în 2 l de apă timp de 2 ore.

Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb 20 de minute, apoi se pasează.

Se scoate carnea şi se strecoară supa, apoi şe toarnă înapoi în cratiţă şi se adaugă supa de roşii.

Se înglobează şi piureul de cartofi şi vinul roşu şi se condimentează cu piper.

Şalotele şi căţeii de usturoi se cojesc, apoi se taie inele, respectiv se zdrobesc.

Ciupercile se curăţă cu o perie, se taie felii şi se călesc în unt.

Se adaugă în supă împreună cu pasta de tomate, se lasă să se întrepătrundă aromele 10 minute şi se ornează cu busuioc.

Supa de vita cu ciuperci

Supa_de_vita_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.