Supa de verdeturi
PrinteazaSupa de verdeturi din: salota, macris, frunze de spanac si de telina, nasturel, hasmatuchi, patrunjel, cartofi, castravete, unt, piper.
- 1 şalotă
- 150 g măcriş
- 100 g frunze de spanac
- 1 legătură de frunze de ţelină
- 1 legătură de năsturel
- 1 legătură de hasmaţuchi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 kg cartofi făinoşi
- 1 1/2 castravete
- 200 g unt sare de mare grunjoasă
- 3 linguri de creme fraîche
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se cojeşte şalota şi se taie mărunt. Verdeţurile şi legumele cu frunze se curăţă, se spală şi se scutură de apă. Se păstrează câteva frunze pentru ornat. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie cuburi.
Se descojesc castraveţii, se spală, se taie în jumătate, se îndepărtează seminţele cu o lingură, iar pulpa se taie cuburi mici. Jumătate din cantitatea de unt se topeşte într-o oală, în care se adaugă apoi legumele, verdeţurile şi cubuleţele de castravete.
Se acoperă şi se sotează aproximativ 5 minute; înainte ca legumele şi verdeţurile să devină maronii. Se toarnă în oală 1,5 litri de apă, se sărează compoziţia, se adaugă cuburile de cartofi şi se fierbe totul 25 de minute.
După ce a fiert, supa se pasează. Fulgii de unt rămaşi şi smântână se încorporează cu ajutorul unui mixer vertical. La final, supa se condimentează cu sare şi piper după gust, după care se pune în farfurii şi se serveşte ornată cu verdeaţa proaspătă.
Supa de verdeturi
Pofta buna!