Supa de varza cu boia si somon

Printeaza

Supă de varză cu boia si somon

Ingrediente:Supa de varza cu boia si somon

  • 1 ardei gras roşu
  • 250 g varză albă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură boia dulce
  • 1 lingură boia iute
  • 1 lingură chimen
  • 800 ml supă limpede de legume
  • 2 linguri sos de roşii
  • Sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 400 g file de somon
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 100 ml smântână
  • 3-4 linguri codiţe de ceapă vrede, tocată mărunt

 

Mod de Preparare:

Toaca mărunt ardeiul, varza alba, ceapa şi usturoiul. într-un vas neaderent, topeşte untul la foc mic şi sotează ceapa şi usturoiul, până când devin sticloase. Adaugă varza şi ardeiul, presară boiaua, amestecă şi apoi adaugă chimenul.

Lasă să se înăbuşe timp de câteva minute, amestecând continuu şi apoi stinge cu supa de legume. Adaugă sosul de roşii, sare şi piper. Lasă să fiarbă la foc mic, până când legumele’se pătrund.

Taie fileul de somon cuburi de circa 1 cm şi stropeşte-le cu zeama de lămâie. într-un bol mic, diluează smântână cu 1 polonic de supă fierbinte şi apoi adaugă amestecul în supă.

Adaugă peştele în supa fierbinte şi lasă să se pătrundă timp de doua minute, fără să mai dea în clocot. Serveşte supa fierbinte cu pâine proaspătă crocantă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ciorba de oase cu zeama de varza

    Ingrediente:

    ardei gras (congelat)
    1 kg oase de porc
    o ceapa mare
    un morcov
    2 cartofi
    200 g rosii pentru iarna
    sare
    leustean
    o mana fasole verde (congelata)
    telina (congelata)
    700 ml zeama de varza
    patrunjel

    Mod de preparare:

    Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic.

    Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si celelalte taiate cubulete. Lasam sa fiarba pana se patrund bine legumele si carnea apoi adaugam rosiile.

    Dupa aproximativ zece minute, turnam zeama de varza apoi potrivim gustul de sare. Lasam sa mai dea cateva clocote si la final adaugam verdeata tocata marunt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.