Supa de varza alba cu smantana

Printeaza

O reteta de supa de varza cu ceapa, morcov, telina, albitura, unt sau margarina, paste fainoase, sare, tarhon sau chimen, patrunjel si smantana.

Ingrediente:Supa de varza alba cu smantana

  • varză albă 500 g
  • ceapă 100 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • unt sau margarină 75 g
  • supă 2 litri
  • paste fainoase 100 g
  • smântână 200 g
  • sare
  • tarhon sau chimen în funcţie de preferinţa fiecăruia
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, iar varza şi zarzavatul se taie fideluţe. Se pune untul la topit într-o oală, se adaugă puţină supă şi se călesc legumele.

Se stinge cu supă şi se fierbe câteva minute. Se adaugă pastele fainoase şi, în funcţie de alegerea făcută, tarhonul sau chimenul.

Se continuă fierberea încă 8-10 minute, după care se adaugă smântână şi se potriveşte gustul cu sare. înain­te de servire se adaugă pătrunjel spălat şi tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.