Supă de vara cu turnaţei

Printeaza

O reteta de supa de vara cu turnatei si gulii, morcovi, cartofi, condiment, verdeata, faina, oua si smantana.

Ingrediente:Supă de vara cu turnaţei

  • 2-3 gulii
  • 1 legătură morcovi noi
  • 2-3 fire de ceapă
  • 300 g cartofi noi
  • 1 linguriţă condiment
  • verdeaţă
  • 60-100 g făină
  • 1-2 ouă
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli în mai multe ape, le tai mărunt şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, torni în supă turnăţeii preparaţi astfel: din făină, ouă, puţină apă sau smântână prepari o compoziţie ca o smântână moale.

Faci un cornet de hârtie pe care-l umpli cu această com­poziţie şi apeşi deasupra vasului cu supă, care trebuie să fiarbă în clocot. Laşi 6-10 minute să fiarbă. Când iei vasul de pe foc, după 10-20 de minute, adaugi condimentul, o bucăţică de unt proaspăt (50 g) sau smântână şi verdeaţă după gust.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.