Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare

Printeaza

Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare din: spanac, dovlecei mici (zucchini), mazăre boabe, morcovi, ceapă, verdeţuri mixte, unt, făină, cuburi de condiment pentru supă de legu­me, smârtână pentru gătit, sare, piper măcinat

Ingrediente:Supa de vara cu spanac, dovlecel si mazare

  • 500 g spanac
  • 2 dovlecei mici (zucchini)
  • 200 g mazăre boabe
  • 200 g morcovi
  • 1 ceapă
  • 1/2 legătură de verdeţuri mixte
  • 30 g unt
  • 1 lingură făină
  • 2 cuburi de condiment pentru supă de legu­me
  • 2 linguri de smârtână pentru gătit
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Alegi spanacul, îl speli bine şi îl toci mai mare. Speli dovleceii, le îndepărtezi capetele şi îi tai în fâşi înguste. Speli morco­vul şi mazărea, iar morcovii îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Speli verdeţurile, le usuci şi le toci mărunt.

Căleşti ceapa în unt, la foc mediu, până se înmoaie. Adaugi legumele pregătite şi jumătate din verdeţuri şi apoi le căleşti la foc mic timp de 3 minute, amestecând continuu.

Presari făina şi mai prăjeşti totul un pic, amestecând conti­nuu. Adaugi 1l de apă şi cuburile de condiment pentru supă şi laşi să dea în clocot.

Acoperi şi laşi să fiarbă la foc nic timp de 5 minute, până când se înmoaie mazărea. Adaugi smân­tână şi amesteci bine. Condimentezi cu sare şi piper, iar înainte de servire presari deasupra verdeţurile rămase.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.