Supa de vacuta cu paste

Printeaza

Supa de vacuta cu paste  din: pulpa de vita, rasol de vita, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, piper, usturoi, ienibahar, patrunjel verde, foaie de dafin, sare, broccoli, conopida, faina, galbenus.

Ingrediente:Supa_de_vacuta_cu_paste

  • 150 g pulpa de vita
  • 200 g rasol de vita
  • 400 g radacinoase (morcovi, telina, patrunjel)
  • 1 ceapa
  • 3 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi decojit
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1 fir patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 150 g broccoli
  • 3 buchetele conopida

taitei:

  • 70 g faina
  • 1 galbenus
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spala carnea si se asaza intr-o oala; se adaugă jumătate din cantita­tea de rădăcinoase curăţate şi ceapa decojită. Pe o bucăţică de tifon curat se aşază boabele de piper şi ieniba­har, usturoiul şi verdeţurile şi se leagă sub formă de bocceluţă. Se pun în oală şi se adaugă 2 l de apă; se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă cca 2,5 ore, cu capacul pus numai pe jumătate.

La început se ia spuma şi nu se ames­tecă în timp ce fierbe.

Se pregătesc pastele: se cerne făina pe planşetă şi se face la mijloc o gropiţă în care se pun gălbenuşul şi puţină sare. Se frământă un aluat tare, care se dă pe râzătoare; fâşiile se lasă să se usuce.

Se strecoară supa. Se scoate carnea de pe os, se lasă să se răcorească pi ţin şi se taie bucăţi. Se taie cuburi restul de rădăcinoase. Se adaugă în supa fierbinte, împreună cu bucheţelele de conopi­dă şi de broccoli. Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă 15-20 min.

Cu 5 min. înainte de a fi gata, se adaugă pastele şi se fierb. Se sărează şi si se adauga carnea. Se toarna in farfurii si se presara patrunjel verde.

Supa de vacuta cu paste

Supa_de_vacuta_cu_paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.