Supa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir
PrinteazaSupa de usturoi cu fulgi de secara si ghimbir din: usturoi, pătrunjel verde, iaurt, zarzavat măcinat, fulgi de secară, făină de secară, ghimbir, piper cayenne, ulei, apă, sare.
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 200 ml iaurt
- 1 lingură de zarzavat măcinat
- 2 linguri de fulgi de secară
- 1 lingură de făină de secară
- 1 linguriţă de ghimbir
- 1 linguriţă de piper cayenne
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Fulgii de secară se prăjesc, se sting cu apă fierbinte, sărată şi se fierb 10 minute. Făina se amestecă cu iaurtul, cu usturoiul zdrobit şi cu condimentele, se toarnă apoi în supă şi se fierbe 4-5 minute. Când se ia de pe foc, se toarnă şi uleiul.
Pofta buna!