Supa aromata de usturoi

Printeaza

Supa de usturoi

Ingrediente:Supa aromata de usturoi

  • 6 felii paine
  • 8 catei mari de usturoi
  • 75 g grasime de gasca sau unt
  • 150 g cascaval sarat ras
  • 3 oua
  • 2 fire de salvie
  • 1 ramurica de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de otet de vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita.

Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba totul pe foc mic, 30 de minute. Cand luati supa, scoateti foaia de dafin si cimbrul.Taiati painea in felii. Repartizati-le in farfurii adanci.

Presarati-le cu cascaval ras.Separati albusurile de galbenusuri. Bateti usor albusurile cu furculita. Varsati-le in supa
fierbinte amestecand, astfel ca oul sa formeze filamente.

Amestecati galbenusurile cu o lingura de supa si cu otetul. Turnati putin cate putin supa peste ele, pana se obtine un lichid pe care il turnati inapoi in oala.

Gustati de sare si de piper. Serviti supa peste painea cu branza din farfurii, presarand deasupra frunzele de salvie maruntite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.