Supa de urzici si cartofi
PrinteazaSupa de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, telina, ulei, supa de legume, smantana, unt, faina, sare, piper.
- 3 grămezi mici de urzici
- 300 g cartofi albi
- cepe
- 1 căţel de usturoi
- 150 g ţelină
- linguri cu ulei
- 500 ml supă clară de legume
- 200 ml smântână
- 1 linguriţă cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie în cubuleţe o ceapă, usturoiul, ţelina şi cartofii. încinge uleiul şi căleşte ceapa şi usturoiul până ce devin sticloase, Adaugă ţelina şi cartofii, supa de legume şi lasă-le să fiarbă un sfert de oră. Toarnă 150 ml de smântână, potriveşte gustul de sare şi piper.
Opăreşte urzicile, pune-le în supă şi bagă blenderul câteva minute, ca să obţii o supă-cremă fină.
Taie mărunt ceapa rămasă şi căleşte-o în untul încins, Adaugă făina şi lasă pe foc până când capătă o culoare arămie.
Serveşte supa de urzici cu ceapă rumenită şi smântână.
Pofta buna!