Supa de urzici si cartofi

Printeaza

Supa de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, ceapa, usturoi, telina, ulei, supa de legume, smantana, unt, faina, sare, piper.

Ingrediente:Supa de urzici si cartofi

  • 3 grămezi mici de urzici
  • 300 g cartofi albi
  • cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g ţelină
  • linguri cu ulei
  • 500 ml supă clară de legume
  • 200 ml smântână
  • 1 linguriţă cu unt
  • 1 linguriţă cu făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie în cubuleţe o ceapă, usturoiul, ţelina şi cartofii. încinge uleiul şi căleşte ceapa şi usturoiul până ce devin sti­cloase, Adaugă ţelina şi cartofii, supa de legume şi lasă-le să fiarbă un sfert de oră. Toarnă 150 ml de smântână, potriveşte gustul de sare şi piper.

Opăreşte urzicile, pune-le în supă şi bagă blenderul câteva minute, ca să obţii o supă-cremă fină.

Taie mărunt ceapa rămasă şi căleşte-o în untul încins, Adaugă făina şi lasă pe foc până când capătă o culoare arămie.

Serveşte supa de urzici cu ceapă rumenită şi smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.