Supa de urzici cu fulgi de susan

Printeaza

Supa de urzici cu fulgi de susan din: frunze de urzici, morcov, pă­trunjel, ceapă, usturoi, fulgi de susan, unt, apă, sare.

Supa de urzici cu fulgi de susan

Ingrediente:

  • 300 g frunze de urzici
  • 1 morcov
  • 1 fir de pă­trunjel cu tot cu frunze
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lin­gură de fulgi de susan
  • 1 lingură de unt
  • 1 l apă
  • sare

Mod de preparare:

Frunzele de urzici se pun în apă fierbinte, se fierb, se stre­coară şi se taie mărunt. Ceapa se taie mărunt, zarzavatul se taie cubuleţe, usturo­iul se zdrobeşte şi se amestecă totul cu urzicile tăiate şi cu fulgii de susan.

Se călesc 2-3 minute în unt, se sting cu 1 I apă sărată, fier­binte şi se fierb 10-15 minute. Supa se ia de pe foc şi se , presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.