Supa de sparanghel cu mazare

Printeaza

Supa de sparanghel cu mazare din: ulei. ceapa, fenicul, sparanghel, usturoi, seminte de fenicul, supa de legume, mazare, valeriana, patrunjel, menta, smantana, ciabatta, branza de capra, prosciutto, sos pesto.

Ingrediente: Supa_de_sparanghel_cu_mazare

  • 2 linguri ulei de măsline sau rapiţă
  • 1 ceapă,tocată
  • 1 bulb de fenicul, tocat
  • 200g de sparanghel, capetele lemnoase îndepărtate, apoi firele tocate grosier
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 1,2 litri supă de legume
  • 450g de mazăre congelată
  • 100g de valeriană, păstrează câteva frunze mici pentru pâinea prăjită
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
  • 1 legătură mică de mentă, frunzele culese şi tocate
  • 100ml de smântână pentru gătit

Ingrediente tartine:

  • 1 ciabatta, tăiată în felii groase, pe diagonală
  • puţin ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 150g brânză moale de capră
  • 6 felii de prosciutto
  • 200g de pesto

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare. Pune în ea ceapa şi feniculul şi căleştede la foc mic timp de 10 minute sau până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adaugă sparanghelul, usturoiul şi seminţele de fenicul şi amestecă totul în oală 1-2 minute. Toarnă supa de legume, asezoneaz-o şi acoperă oala cu un capac. Lasă supa să fiarbă la foc mic (dar nu mai mult de 5 minute) cât timp faci pâinea prăjită.

Incinge cuptorul. Pune feliile de ciabatta într-o tavă şi stropeşte-le cu puţin ulei. Pune pâinea în cuptor timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie şi crocantă. Freacă feliile de pâine cu usturoiul.

Adaugă mazărea în supă, las-o 1 minut, pentru a se decongela, apoi ia oala de pe foc şi adaugă mare parte din valeriană, ierburile şi smântână. Foloseşte un blender vertical pentru a pasa ingredientele, astfel încât să obţii o supă cremoasă. Verifică dacă mai are nevoie de sare sau piper – îţi va trebui o cantitate destul de generoasă.

Intinde pe fiecare felie de pâine prăjită puţină brânză de capră, apoi aşază câte o felie încreţită de prosciutto, o lingură de pesto şi câteva frunze de valeriană. La final, stropeşte totul cu puţin ulei de măsline. Serveşte tartinele împreună cu supa şi un bol de pesto alături.

Supa de sparanghel cu mazare

Supa_de_sparanghel_cu_mazare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.