Supa de spanac cu spelta

Printeaza

Supa de spanac cu spelta din: spelta, ceapa, ulei, lapte, spanac, amidon, sare, nucsoara.

Ingrediente:Supa_de_spanac_cu_spelta

  • 50 g speltă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de ulei
  • 500 ml supă instant de carne
  • 125 ml lapte
  • 300 g spanac congelat
  • 175 ml lapte bătut
  • 1 linguriţă de amidon alimentar
  • sare
  • nucşoară proaspăt rasă

 

Mod de preparare:

Spelta se lasă peste noapte la înmuiat în 300 ml de apă. Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe. Spelta se scurge, iar zeama se păstrează.

Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se căleşte apoi ceapa. Se adaugă spelta şi se sotează circa 3 minute, amestecând continuu.

Se toarnă în tigaie zeama în care a stat spelta, supa şi laptele, apoi compoziţia se fierbe circa 20 de minute la foc mic. Se încorporează spanacul congelat, care se dezgheaţă direct în supă. Se dă compoziţia în clocot, amestecând din când în când.

Supa se leagă apoi cu laptele bătut amestecat cu amidonul şi se dă din nou în clocot. La final, se asezonează cu sare şi nucşoară rasă.

Supa de spanac cu spelta

Supa_de_spanac_cu_spelta

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.