Supa de spanac cu masline si smantana

Printeaza

Supa de spanac cu masline si smantana din: spanac, apa, unt, lapte, smantana, amidon, pasta de tomate, boia dulce, rondele de masline, usturoi, sare, piper alb, crutoane de paine, ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Supa_de_spanac_cu_masline_si_smantana

  • 1 kg spanac
  • 500 ml apa
  • 50 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 g smantana
  • 1 lngura faina sau amidon
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 varf de cutit boia dulce
  • 100 g rondele de masline dietetice
  • 1 catel de usturoi sau 2 fire usturoi verde
  • sare
  • piper alb proaspat macinat
  • 200 g crutoane de paine, preferabil integrala
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

 

Mod de preparare:

Cureti spanacul si il speli in mai multe ape. il oparesti in apa usor sarata, il scurgi si il mixezi pana obtii un piure fin. Topesti untul in oala pentru supa (cu volumul de cel putin 2 1/2 litri).

Presari faina si amesteci energie, apoi torni treptat laptele si apa fierbinte, in care ai dizolvat pasta de tomate.

Dupa ce supa a fiert 1-2 minute, adaugi piureul de spanac, boiaua, sare si piper dupa gust, precum si usturoiul zdrobit.

Le lasi sa dea in clocot, presari maslinele, pui smantana, amesteci si stingi focul.

Servesti supa-crema impreuna cu crutoane de paine stropite cu ulei de masline.

Supa de spanac cu masline si smantana

Supa_de_spanac_cu_masline_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.