Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza

Printeaza

Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza din: supa de legume, sfecla rosie, morcovi, cartofi, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate, apa, varza, rosii, usturoi, sare, piper si zahar.

Ingrediente:Supa_de_sfecla_rosie_cu_morcovi_si_varza

  • 2 l supă de legume
  • 3 sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi
  • 3 morcovi, rași
  • 3 cartofi decojiți și tăiați cuburi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 1 conservă medie pastă de tomate
  • 200 ml apă
  • 1/2 varză curățată și tocată
  • 1 conservă cuburi de roșii decojite
  • 5 căței de usturoi tocați
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr

 

Mod de preparare:

Se pune supa la fiert; când clocotește, se adaugă sfecla roșie. Se lasă să dea în clocot, apoi să fiarbă, până ce își pierde culoarea. Apoi se adaugă morcovii, cartofii și usturoiul. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu, cca 15 min. Se adaugă varza și conserva de cuburi de roșii decojite.

Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa la foc mijlociu; se adaugă pasta de tomate și apa și se amestecă, obținându-se o compoziția omogenă. Aceasta se toarnă în oala cu sfeclă. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu, timp de încă 5-10 min. și se potrivește de condimente (sare, piper și zahăr).

Se acoperă oala cu un capac și se stinge focul. Se lasă să se odihnească cca 5 min. Se toarnă în boluri; se presară pătrunjel proaspăt tocat. Eventual se poate garnisi cu smântână.

Supa de sfecla rosie cu morcovi si varza

Supa_de_sfecla_rosie_cu_morcovi_si_varza

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte bine arata supa!

  2. Alexandra Constantin

    Si mie imi place cum arata supa de sfecla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.