Supă de sfecla cu branză de vaci

Printeaza

O reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla, supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Supă de sfecla cu branză de vaci

  • 250 g brânză de vaci foarte proaspătă
  • 500 g sfeclă
  • 1 l supă de carne
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1 ceapă albă
  • 80 g parmezan ras
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o foarte mărunt. Spălaţi bine sfecla, cu tot cu frunze, scurge- ţi-o şi tăiaţi-o fâşii destul de groase.

Puneţi ceapa să se călească într-o oală cu uleiul extravirgin de măsline; adăugaţi sfe­cla şi lăsaţi să-şi dezvolte aroma 5 minute. Săraţi, piperaţi şi amestecaţi iar. Turnaţi şi supa caldă şi continuaţi fierberea 30 de minute.

Cu o spumieră, scoateţi o treime din canti­tatea de frunze de sfeclă şi mixaţi restul direct în oală. Zdrobiţi mare brânza de vaci cu o furculiţă, adăugaţi-o în supa-cremă de sfeclă, ames­tecaţi uşor şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit circa 5 minute. Stingeţi focul şi mai lăsaţi-o acoperită 2 minute.

Serviţi supa în castronaşe de lut individuale, ornându-le pe fiecare cu sfe’cla rămasă nemixată şi cu câteva rondele de tulpină de ţelină. Presăraţi deasupra parmezan şi aduceţi-o la masă foarte fierbinte.

Supă de sfecla cu branză de vaci

Supă de sfecla cu branză de vaci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.