Supa de rosii si coriandru

Printeaza

Supa de rosii si coriandru din: rosii, castravete, ceapa, usturoi, morcov, telina, lamaie, ulei de malsine, sare, piper.

Ingrediente:Supa de rosii si coriandru

  • 1 kg roşii sau conservă
  • 1 castravete
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 lămâie
  • seminţe de coriandru
  • 10 rămurele de corian­dru proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează pulpa. Castravetele se taie în bucăţi mici. Se curăţă şi se taie fin cepele şi usturoiul. Se curăţă morcovul şi se taie cubuleţe. Se toacă mărunt ţelina.

Intr-o cratiţă de teflon, se încinge uleiul. Se călesc la foc mic cepele, usturoiul, morcovul, castravetele şi ţelina. Când ceapa devine transparentă, se adaugă pulpa de tomate, sarea, piperul şi seminţele de coriandru. Se adaugă 250 ml de apă caldă. Se fierbe timp de 30 minute, cu capac.

Se dă compoziţia prin maşina de tocat sau mixer, pentru a ob­ţine o supă cremoasă. Se lasă să se răcească 2 ore. Se spală frunzele de coriandru şi se taie mărunt. Se stoarce lămâia. în momentul servirii supei reci, se adaugă sucul de lămâie şi frunzele de coriandru mărunţit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.