Supa de rosii cu zdrente si verdeata

Printeaza

Supa de rosii cu zdrente si verdeata din: rosii, morcov, patrunjel, iaurt, telina, zahar, ou, faina, ardei.

Ingrediente:Supa de rosii cu zdrente si verdeata

  • 300 g rosii
  • 3-4 felii morcovi
  • 2-3 felii pătrunjel
  • 1 frunză telinâ
  • 2 linguri iaurt
  • zahăr
  • 1/2 ou
  • 1 linguriţă făină
  • pă­trunjel verde
  • 1/4 ardei gras

Mod de preparare:

Se fierb feliile de zarzavat tăiate mărunt în apro­ximativ 300 ml apă şi se amestecă cu roşiile fierte separat şi date prin sită. Se pun împreună la fiert cu ardeiul, frunza de ţelină şi puţin zahăr.

Cand supa dă in fiert, se adaugă coca pentru zdrenţe, care se prepară amestecand oul cu făina şi puţină apă, pană se obţine o compoziţie de consistenţa celei de clătite.

Coca pentru zdrenţe se pune în supă scurgand-o dintr-o lingură pe care o plim­băm deasupra supei care fierbe. Cand zdrenţele sunt fierte, se ia supa de pe foc şi se drege cu iaurt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.