Supa de rosii cu usturoi

Printeaza

Supa de rosii cu usturoi

Ingrediente:Supa de rosii cu usturoi

  • 1 kg si jumatate de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de unt sau de ulei
  • 200 g orez
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • 2 l zeama de carne

 

Mod de preparare:

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt. Se spala rosii bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita la foc mic.

Cind s-au muiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat, zeama de carne, sarea, zaharul si usturoiul.

Se lasa supa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pana ce orezul se face ca o crema. Se trece totul prin sita si se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecind ca sa nu se prinda de fund.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.