Supa de rosii cu usturoi copt

Printeaza

O reteta savuroasa de Supa de rosii cu usturoi copt din: rosii, ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, paprika, supa de legume si smantana.

Ingrediente:Supa_de_rosii_cu_usturoi_copt

  • 1,5 kg rosii bine coapte, taiate jumatati
  • 2 cepe rosii mari, curatate si taiate sferturi
  • 8 catei de usturoi, in coaja
  • cateva ramurele de cimbru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1⁄4 lingurita paprika (optional)
  • 600 ml supa concentrata de legume
  • 50 g smantana pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C.

Asaza rosiile pe o tava de copt, cu partea taiata in jos, si presara deasupra ceapa, usturoiul si cimbrul.

Asezoneaza bine si stropeste cu ulei. Coace la cuptor 30 min, pana se rumeneste ceapa, iar usturoiul se inmoaie.

Zdrobeste usturoiul intr-o tigaie, adauga ceapa si rosiile, scoate ramurelele de cimbru.

Adauga paprika si supa de legume. Lasa sa dea in clocot, apoi sa fiarba mocnit 10 min.

Paseaza supa in robot si serveste cu smantana.

Supa de rosii cu usturoi copt

Supa_de_rosii_cu_usturoi_copt

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Supa asta trebuie icnercat, am inteles ca e o nebunie cu usturoi copt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.