Supă de roşii cu fenicul si praz

Printeaza

Supă de roşii cu fenicul si praz

Ingrediente:Supă de roşii cu fenicul si praz

  • un kg roşii
  • un fir de praz
  • o bucată de fenicul
  • 500 g fasole verde
  • o ţelină
  • doi morcovi
  • pastă de tomate
  • un ardei iute mic
  • doi căţei de usturoi
  • seminţe de chimen
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o frunză de dafin
  • iaurt

Preparare:

Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă prazul, usturoiul, feniculul şi ardeiul iute, toate tăiate mărunt. Se călesc până când se înmoaie prazul, se adaugă morcovii şi ţelina date pe râzătoare.

Se mai călesc cinci minute şi se opreşte focul. Intr-o oală se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se pun legumele călite. Se condimentează, se fierbe până când se înmoaie legumele, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, frunza de dafin şi două linguri de pastă de tomate.

Se fierbe timp de 15 minute, se ia oala de pe foc, se scoate frunza de dafin şi se pasează legumele. Se pune din nou pe foc, se adaugă o linguriţă de seminţe de chimen, fasolea verde şi se mai fierbe supa cinci minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea ma omor cu supa de rosii. Mama face des, dar nu prea mananc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.