Supa de rosii cu chifle

Printeaza

Supa de rosii cu chifle din: faina, unt, oregano, mozzarella, ulei, ceapa, morcov, rosii, supa de legume, smantana si zahar.

Ingrediente:Supa_de_rosii_cu_chifle

  • 500 g faina pentru paine
  • 100 g de unt cu usturoi, moale
  • 2 lingurite de oregano uscat
  • 175 g cheddar, moazzarella sau un amestec, dat pe razatoare
  • ulei, pentru uns
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 conserva de 400 g de rosii
  • 1 cub pentru supa de legume
  • 100 g de creme fraiche sau smanatana pentru gatit
  • 1 praf de zahar (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Pregateste aluatul pentru paine dupa instructiunile de pe pachet, apoi intinde-l intr-un dreptunghi cu dimensiunile de 30×40 cm. unge aluatul cu 75 g din untul aromat, presara branza si ruleaza-l, cu latura mare spre tine.

Taie dreptunghiul in 8 bucati egale si transfera-le intr-o forma pentru tort, unsa cu putin ulei. Asaza o bucata in centru si celelalte 7 pe lateral, ca o floare. Unge cu putin unt, apoi acopera cu folie alimentara si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald, pana cand faci supa. Dupa ce si-a dublat volumul, da-l la cuptor timp de 25-30 de minute.

Incinge untul ramas intr-o craticioara, pana face spuma. Pune ceapa si morcovul si soteaza-le pana se inmoaie. Adauga rosiile, cubul pentru supa, oregano si lasa sa fiarba timp de 20 de minute, apoi incorporeaza smantana.

Paseaza cu blenderul si asezoneaza (s-ar putea sa fie nevoie si de putin zahar). Adauga suficienta apa fierbinte ca sa obii consistenta dorita.

Supa de rosii cu chifle

Supa_de_rosii_cu_chifle

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata supa de rosii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.