Supă de roşii cu ardei si busuioc

Printeaza

Supă de roşii cu ardei si busuioc din: rosii, ardei gras, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet de vin rosu, supa de pui, busuioc.

 

Ingrediente: Supa_de_rosii_cu_ardei_si_busuioc

  • 15 roşii
  • 3 ardei grasi roşii
  • 7 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de ardei iute roşu, fără seminţe, tocat
  • sare şi piper negru, proaspăt măcinat
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 2 linguri de oţet din vin roşu
  • 565 ml de supă de pui
  • 2 pumni de frunze de busuioc proaspăt

 

 

Mod de preparare:

Crestaţi partea de sus a roşiilor şi puneţi-le în apă clocotită timp de 20 de secunde.

Frigeţi ardeii întregi pe grătar , lăsaţi-i într-un bol acoperit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tocaţi-i mărunt.

Puneţi ardeii tocaţi într-o cratiţă încălzită, cu fundul gros, cu 2 linguri de ulei de măsline şi ardeiul iute tocat.

Adăugaţi puţină sare şi căliţi timp de 5 minute. Adăugaţi usturoiul tocat şi fierbeţi alte 2 minute.

Puneţi şi roşiile tăiate mare şi fierbeţi timp de 10 minute cu puţină sare şi oţet din vin roşu astfel încât să-şi amestece aromele.

Adăugaţi supa şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute.

Condimentaţi după gust. Cu unui mojar zdrobiţi busuiocul cu puţină sare, până se pasează.

Amestecaţi cu restul de ulei de măsline şi adăugaţi mai mult oţet din vin roşu. Turnaţi acest amestec deasupra supei.

Supă de roşii cu ardei si busuioc

Supa_de_rosii_cu_ardei_si_busuioc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna supa de rosii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.