Supa de rosii coapte

Printeaza

Supa de rosii coapte din: ceapa, usturoi, ardei, rosii, ulei, paine, busuioc.

Ingrediente:Supa de rosii coapte

  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în jumătate (opţional)
  • 2 roşii coapte, mari, tăiate în sferturi
  • 75 g roşii cherry cu codiţă, coapte
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • o jumătate de pâine ciabatta
  • o mână plină cu frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Pune ceapa, usturoiul, ardeiul iute, roşiile într-o tavă şi stropeşte-le cu 2 linguri cu ulei de măsline. Coace-le în cuptor 30 de minute.

Rupe ciabatta în bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi stropeşte cu 1 lingură de ulei de măsline. Introdu tava în cuptor, sub tava cu roşii şi coace-le 15 minute, până se rumenesc.

Pune toate legumele într-un blenderşi mixează-le până obţii o cremă. Adaugă 300 ml apă fierbinte, o mână plină cu frunze de busuioc şi mixează din nou, pentru a toca frunzele.

Toarnă crema de legume într-o oală şi reîncălzeşte pentru a servi, adăugând mai multă apă, dacă doreşti. In bolul cu supă pune crutoanele, toarnă supa şi decorează cu busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.