Supa de pui cu verdeata si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: piept de pui, morcov, cartofi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, taietei, patrunjel verde, sare, smantana.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui cu os
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 ceapă
  • tăieţei cu ou (sau de casă)
  • pătrunjel verde
  • sare
  • smântână (opţional)

 

Mod de preparare:

Cureţi pieptul de pui de piele, îl speli şi îl pui la fiert în 2-3 I de apă cu puţină sare. Inde­părtezi cu grijă spuma formată până rămâ­ne zeama limpede şi curată.

Intre timp, cureţi zarzavaturile, le speli şi le tai bucăţi mari sau le laşi întregi. Când carnea este bine Fiar­tă, o scoţi din oală, în­depărtezi oasele şi o tai fâşii.

Introduci în su­pă zarzavaturile, întregi sau tăiate bucăţi mari, potriveşti gustul de sa­re şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute. Scoţi deoparte ceapa şi o arunci.

Separat, fierbi tăieţeii în apă cu sare, îi scurgi de apă şi îi adaugi în supă.

Adaugi carnea şi du­pă 2-3 clocote opreşti focul, adaugi pătrun­jelul tocat sau frun­zuliţe şi laşi supa să se aromatizeze, apoi o serveşti cu sau fără smântână, după pre­ferinţa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Supa de pui e cea mai buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.