Supa de pui cu telina si pere
PrinteazaSupa de pui cu telina si pere din: telina, ceapa, supa de pui, smantana, piept de pui, pere, sare, coriandru, nucsoara, ienibahar, marar.
- 1 rădăcină de ţelină de dimensiune mijlocie
- 1 ceapă
- 800 ml supă de pui
- 200 ml smântână pentru gătit sau friscă lichidă
- 2 linguri unt
- 300 g piept de pui
- 2 pere tari
- sare
- câteva boabe de coriandru, nucşoară sau ienibahar măcinat
- 1 legătură mărar sau coriandru verde
Mod de preparare:
Tai carnea în cubuleţe şi o pui la fiert împreună cu un praf de sare şi câteva boabe de coriandru.
Cureţi ţelina şi ceapa. Tai ţelina în felii subţiri, iar ceapa mărunt. Topeşti untul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa şi ţelina, amestecând uşor până se înmoaie. Stingi cu supă strecurată de pui şi fierbi legumele 5 minute, adăugând perele tăiate în cuburi. Când s-au înmuiat, pui carnea fiartă şi smântână, sare, nucşoară sau ienibahar după gust, amesteci şi laşi să mai fiarbă cel mult un minut.
Stingi focul şi serveşti porţiile presărate cu verdeaţă fin tocată.
Supa de pui cu telina si pere
Pofta buna!