Supa de pui cu telina si morcovi

Printeaza

Supa de pui cu telina si morcovi din: piept de pui, ceapa, ardei usturoi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, sare, piper, ulei, unt.

Ingrediente:Supa_de_pui_cu_telina_si_morcovi

  • 2 piepţi de pui cu os
  • 5-6 cepe
  • 2 ardei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare şi piper după gust
  • 10 ml ulei
  • 1 cubuleţ de unt

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieliţe şi se spală foarte bine. Se pune la fiert într-o oală de 2 l cu apă şi sare.

După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se pun zarzavaturile cu puţin ulei să fiarbă în continuare, apoi se presară praf de piper alb.

Piperul alb folosit în cantitate foarte mică dă un gust deosebit ciorbiţelor în general şi supelor în special.

După ce s-au fiert, se scot legumele, se îndepărtează ceapa cu atenţie să nu se rupă, iar restul legumelor se zdrobesc cu blenderul.

Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert, se desface carnea de pe oase, se taie fâşii şi se pune, împreună cu ceapa, lăsându-le să fiarbă încă 5-10 minute.

Se curăţă şi se spală pătrunjelul bine, se toacă mărunt şi se presară la fiecare porţie.

Supa de pui cu telina si morcovi

Supa_de_pui_cu_telina_si_morcovi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.