Supa de pui cu legume si patrunjel

Printeaza

Supa de pui cu legume si patrunjel din: pulpe întregi sau ciocanele, ceapa sau ceapa verde, morcovi, rădăcină de ţelină, cartofi, frunze de pătrunjel, sare, piper alb macinat, faina, oua.

Supa_de_pui_cu_legume_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 3 pulpe întregi de pui sau 6 ciocănele
  • 1 ceapă uscată de dimensiune medie sau 1 legătură ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 1 cartof
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper alb măcinat

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • circa 120 g făină
  • sare

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas, iar în mijloc faci o adânci­tură în care pui ouăle bătu­te cu un praf de sare.

Frămânţi uşor, până obţii un aluat potrivit de tare.

Laşi aluatul să se odihneas­că timp de 30 de minute, întinzi apoi o foaie subţire, de 3-4 mm şi tai steluţe, cu o formă de fursecuri pe care o treci prin făină de fiecare dată.

Pui steluţele să fiarbă pen­tru 2-3 minute, în apă clo­cotită, cu sare. Când sunt fierte, se ridică la suprafaţă.

Speli pulpele de pui, le opăreşti şi le pui la fiert împreu­nă cu legumele întregi, în circa 3 litri de apă.

Când a fiert carnea, strecori supa şi o pui din nou pe foc, adăugând steluţele, morcovii fierţi, tăiaţi rondele şi cartoful tăiat cubuleţe.

Laşi să mai fiarbă împreună 2 minute, după care presari verdeaţa şi stingi focul.

Supa de pui cu legume si patrunjel

Supa_de_pui_cu_legume_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.