Supa de pui cu legume si clatite

Printeaza

Supa de pui cu legume si clatite din: piept de pui, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, foi de dafin, telina, praz, unt, sare, oua, faina, unt.

 

Ingrediente:

 

  • 2 piepti de pui cu os
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 5 boabe de piper
  • 3 cuisoare
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de telina
  • 1 fir de praz
  • unt
  • sare

clatite:

  • 2 oua
  • 50 g faina
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se aşază în apă rece. Se curăţă rădăcinoasele; se pune ui morcov deoparte, iar restul se taie cuburi şi se aşază în oală împreună cu anea şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă la foc moale, cca 2 ore.

Se strecoară supa. Se desprinde carnea de pe oase, se taie cuburi şi se aşază în supă.

Se taie fâşii morcovul ramas, ţelina verde şi prazul. Se prăjesc în unt topit şi se adaugă apoi în supa fierbinte.

Nu se lasă să mai fiarbă; doar se încălzeşte.

Se separă ouăle: se amestecă gălbenişurile cu făină, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se înglobează albuşurile bătute.

Se coc pe rând clătite din acest aljat, într-o tigaie unsă cu unt. Se rulează şi se taie felii subţiri. Se repartizează în farfurii şi se toarnă supa.

Supa de pui cu legume si clatite

Supa_de_pui_cu_legume_si_clatite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.