Supă de pui cu lămaie si orez

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: ulei de masline, usturoi, cuburi supa de pui, apa, telina, morcovi, piper, sare, orez, mazare, carne de pui, oua, suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 3 cuburi de supă concentrată de pui
  • 600 ml de apă (pentru cuburi)
  • 1 rădăcină de ţelină mărunţită
  • 1 ceaşcă de morcovi rasi
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 ceasca de orez cu bob lung
  • 2 1/2 cesti de mazare
  • 3 cesti cu carne de pui
  • 2 oua
  • 3-4 linguri suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul la foc mediu, într-o cratiţă. Adau­gă usturoiul şi căleşte-l un minut. Separat, prepară cuburile de supă concentrată de pui, conform in­strucţiunilor de pe ambalaj (trebuie să obţii aproxi­mativ şase ceşti).

Apoi toarnă în vasul de pe aragaz cinci ceşti din lichidul obţinut şi adaugă rădăcina de ţelină, morcovii, piperul şi sarea.

După ce compoziţia dă în clocot, pune orezul şi redu puţin intensitatea focului. Lasă supa să fiarbă până când ultimul ingredient se înmoaie (opt minute).

Adauga legumele şi carnea de pui şi fierbe la foc mic încă două minute. Intre timp, amestecă într-un bol ouăle şi trei linguri din sucul de lămâie. Varsă peste mixul de ouă ceaşca rămasă după ce ai preparat cuburile de supă concentrată.

Toarna amestecul cu ouă în supa de pe foc şi mai lasă puţin pe aragaz, aproximativ două mi­nute. Ai grijă ca aragazul să nu fie setat la o tem­peratură mare, altminteri ouăle se vor închega. Schimbă gustul supei în funcţie de preferinţe: poţi adăuga suc de lămâie, sare sau piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.