Supa de pui cu ciuperci si ardei

Printeaza

Supa de pui cu ciuperci si ardei din: ciocănele de pui, condiment din legume uscate, făină, unt, ceapă, telina, morcovi, ardei rosu, ciuperci pleurotus, mazare verde, piper macinat, pătrunjel verde.

Supa_de_pui_cu_ciuperci_si_ardei

Ingrediente:

  • 4 ciocănele de pui
  • 1 lingură condiment din legume uscate
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roşu
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 5 linguri mazăre verde
  • 1 vârf de cuţit piper măcinat
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare:

Speli pulpele şi le pui la fiert în 2 1/2 litri apă cu con­dimentul din legume usca­te. Când au fiert, le scoţi pe o farfurie.

Cureţi şi speli legumele şi ciupercile. Le tai după preferinţă şi le căleşti în 1 lingură de upt topit, în oala pentru supă.

Stingi cu 2 litri de supă şi laşi să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi adaugi mazărea şi mai con­tinui fierberea 5-10 minute, până se înmoaie boabele.

Intr-o tigaie topeşti untul rămas, presari făina şi amesteci energic, apoi torni treptat supa rămasă, conti­nuând să amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.

Laşi amestecul să fiarbă la foc mic, pentru 5 minute, până se ,mai îngroaşă, apoi îl torni peste supa în care au fiert legu­mele. Sărezi, condimentezi după gust şi pui carnea fără pîele şi oase, tăiată cuburi.

Aduci la masă porţiile împreună cu pătrunjel fin tocat, pentru ca fiecare să-şi adauge după gust.

Supa de pui cu ciuperci si ardei

Supa_de_pui_cu_ciuperci_si_ardei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.