Supa de pui a la grec cu morcov si telina

Printeaza

Supa de pui a la grec cu morcov si telina din: pui (fără piept), apa, lamaie, ou, orez, patrunjel, ceapa, telina, morcovi, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_pui_a_la_grec_cu_morcov_si_telina

  • 1 pui (fără piept)
  • 2-3 l de apă
  • 1 lămâie
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri orez
  • pătrunjel
  • 1 ceapă
  • telină
  • 3 morcovi medii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiem puiul în bucăţi şi îl punem într-o oală cu 2-3 l de apă şi jumătate linguriţă sare. In momentul în care începe să fiarbă, stingem focul şi aruncăm apa. Spălăm foarte bine fiecare bucată de pui, spălăm bine şi oala. Umplem oala cu 2-3 1 de apă călduţă şi adăugăm bucăţile de pui bine spălate.

Dacă dorim să avem o supă clară şi fără grăsime în exces (şi mă refer în special la supa de pui sau vacă cu găluşti sau tăiţei) vă sfătuiesc să urmaţi pasul de mai sus. In acest fel vom obţine întotdeauna o supă clară şi mai lejeră ca gust. Niciodată o supă nu trebuie să fiarbă în clocote mari pentru că atunci vom obţine o supă tulbure.

Adăugăm ceapă curăţaţă dar întreagă şi crestată în cruce în partea superioară, morcovii tăiaţi bastonaşe si câteva feliuţe de telină. Punem supa pe foc mic şi o lăsăm să fiarbă 30-35 minute până ce puiul este complet fiert şi legumele sunt moi. Scoatem puiul şi legumele pe un fund de lemn şi adăugăm în supă 2 linguri de orez.

Indepărtăm pieli­ţa, iar carnea de pui o tăiem în şuviţe sau bucăţele mici. Adăugăm jumătate din şuviţele de carne supei (cealaltă jumătate şi legumele le păstrăm pentru o salată delicioasă) şi mai lăsam să fiarbă la foc mic până ce orezul este complet fiert.

După ce orezul este fiert, stingem focul şi lăsăm supa să se odihnească timp de 5-10 minute.

Intr-un vas separat, amestecăm gălbenuşurile cu sucul unei lămâi şi cu un polonic mic luărn din supă şi adăugăm treptat amestecului de lămâie şi gălbenuş. Când amestecul atinge aproape aceeaşi temperatură cu tea a supei, îl adăugăm în oală şi amestecăm.

Supa nu trebuie să fiarbă absolut deloc pentru că altfel gălbenuşurile se vor brânzi iar supa va căpăta un aspect; urât. La sfârşit, adăugăm sare şi piper după gust şi O servim pudrută cu pătrunjel proaspăt tocat.

Supa de pui a la grec cu morcov si telina

Supa_de_pui_a_la_grec_cu_morcov_si_telina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.