Supa de praz cu telina si iaurt

Printeaza

Supa de praz cu telina si iaurt din: frunze de telina, frunze de patrunjel, praz, iaurt, zeama de lamaie, coaja de lamaie.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_telina_si_iaurt

  • 1 legatura de frunze de telina
  • 1 legatura mare de frunze de patrunjel
  • 6 bucati de praz
  • 1 cana de iaurt slab
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau lime)
  • coaja rasa de lamaie

 

Mod de preparare:

Este o supă dintre cele mai simplu de preparat. Se înlătură rădăcinile prazului, se toacă rondele şi se pun la fiert împreună cu frunzele de felină şi pătrunjel tocate mărunt.

După două clocote, se strecoară su pa bine şi se drege cu iaurt şi lămâie.

Se decorează cu coaja rasă de lămâie. După preferinţe, supa se poate servii caldă, dar şi rece.

Dacă vreţi să obţineţi o supă-cremă fină, puteţi strecura legumele printr-o sită deasă sau puteţi utiliza un blender.

Puteţi servi supa cu crutoane, cu nuci prăjite, cu felii de praz sotate uşor în unt sau cu morcov crud tăiat julienne.

Supa de praz cu telina si iaurt

Supa_de_praz_cu_telina_si_iaurt

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.