Supa de praz cu sparanghel si sunca

Printeaza

Supa de praz cu sparanghel si sunca din: praz, unt, lapte, sparanghel verde, cartofi, şuncă de Parma (uscată), lămâie, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_praz_cu_sparanghel_si_sunca

  • 2 fire praz
  • 1 lingură unt
  • 400 ml lapte
  • 200 g sparanghel verde
  • 2 cartofi
  • 8 felii şuncă de Parma (uscată)
  • 1 lămâie
  • sare, piper

Mod de prearare:

Se taie fâşii prazul. Se topeşte untul într-o oală şi se prăjeşte înăuntru prazul cca 3 min., amestecând con­tinuu. Se decojeşte sparan­ghelul şi se taie bucăţi; cape­tele se pun deoparte.

Bucăţile de tije se adaugă în oală şi se completează cu lapte şi 500 ml apă sau supă de legume. Se sărează şi se piperează. Se dau în clocot.

Se decojesc cartofii şi se taie cuburi; se adaugă în supă şi se lasă să fiarbă cca 20 min. Intre timp se fierb capetele de sparanghel în apă cu sare cca 5 min.

Se scurg, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă din nou (pentru a-şi păstra culoarea verde).

Se prăjeşte şunca cca 1 min. pe fiecare parte. Se pasează supa şi se adaugă suc de lămâie după gust. Se repartizează pe far­furii şi se decorează cu ca­pete de sparanghel şi bucăţele de şuncă. Se serveşte cu pâine.

Supa de praz cu sparanghel si sunca

Supa_de_praz_cu_sparanghel_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.